Volwassen tuinpalmen 

 De Trachycarpus wagnerianus! 


 

 

 

 

 

trachycarpus wagnerianus     windmill palm    

waaierpalm Rotterdam

 

Trachycarpus wagnerianus 

 

 Trachycarpus wagnerianus stam 70 cm  hoogte 170 cm

 €125,00

 

 Trachycarpus wagnerianus stam 90 cm hoogte 220 cm

 €162,00

 

*Nu verkrijgbaar: Trachycaprus wagnerianus ( Waaierpalm, windmillpalm) met stamlengte +80cm.

Totale hoogte 180cm. Nu voor €120,--

Deze grotere maten Trachycarpus wagnerianus zijn te bestellen via het contactformulier. Ze worden bij u aan de deur afgeleverd. Kosten voor bezorging per zijn €25,-- voor bestellingen Regio Rijnmond en omstreken.

 

Bestelprocedure: U vraagt via contactformulier uw bestelling aan. U krijgt hier een factuur van toegestuurd via de e-mail.

Levering binnen 4 werkdagen na overmaking factuur.

Klik hier voor bestelformulier

 

 

De Trachycarpus wagnerianus:

De Trachycarpus wagnerianus is één van de sterkste onder de palmen.  
Door zijn afkomst uit Azië is hij van origine bekend met natte zomers en soms strenge winters, zoals wij die ook hier kennen.
Met zijn stevige compacte bladeren heeft hij een bonsaï-achtige uitstraling waardoor de bladeren intact blijven en niet scheuren, ook niet bij flinke wind. Vanwege deze bijzondere kwaliteiten, is de Trachycarpus wagnerianus ook in ons klimaat, zeer geschikt voor een tropische aandoende uitstraling van uw terras, balkon of tuin!

De Wagnerianus is geschikt voor extreme omstandigheden.
Hieronder vindt u informatie over de plant en zijn verzorging.

Algemene gegevens:
Minimum temperatuur -15º

Standplaats: zonnig, half schaduw
Zowel als kuipplant, als in volle grond
Groei: normaal
Hoogte: tot  10 meter
Mooi klein sterk blad - verdraagt veel wind

Verzorging:
Voor een optimale groei zet u de Trachycarpus wagnerianus op een zonnige, enigszins beschutte plek. Liefst op het zuiden. De T. wagnerianus is gemakkelijk in onderhoud , kan ook in een kuip gehouden worden en hoeft niet naar binnen in de winter. Hij houdt niet van natte grond, dus plant hem op een plaats met goed draineerbare grond.
Geef de T. wagnerianus in de zomer 1 tot 2 keer per week water. In de winter volstaat 1 keer per 2 weken.
Voor een extra gezonde plant: geef de plant elke maand wat koemestkorrels of osmocotekorrels.

Groei:
De T. wagnerianus groeit de eerste jaren traag, maar als ze eenmaal  hun stammetje hebben gevormd gaat het vrij snel. Een Wagnerianus van 10 jaar kan met gemak de 2 meter bereiken!

Wagnerianus in kuip of pot/ verpotten:
Deze palm heeft een zeer goed wortelsysteem en is daarom zeer gemakkelijk te verplanten. Gepotte planten en bomen kunnen echter minder strenge vorst verdragen dan bomen in de volle grond. Lees onder 'Winterbescherming' welke maatregelen u kunt nemen om uw Wagnerianus in de winter te beschermen.
Verpot de Wagnerianus eens in de 4 jaar naar een grotere pot. Houd er dan rekening mee dat de Wagnerianus een penwortel heeft; dus geef de wortels een voldoende hoge pot.  Gebruik hierbij licht zure aarde (met PH-waarde 6 á 7); u kunt de aarde vermengen met turf of licht zure aarde kopen bij een tuincentrum.

Winterbescherming
In de late herfst of de vroege winter, begint de plant af te rijpen en af te harden: hij gaat in zijn winterrust en kan hierdoor meer kou verdragen.
Voor winterbescherming geldt: hoe droger de grond, hoe meer kou de plant verdraagt en winterbescherming heeft dus alleen zin als de bodem goed afwatert, vandaar het terugkomend advies : plant in goed draineerbare grond!
Planten van boven de 1.50 meter in volle grond behoeven dan zelden winterbescherming. Alleen moet u oppassen met ijzig koude wind, plaats uw Wagnerianus niet op een zeer winderige plaats of pak deze voor korte tijd in bij zeer ijzige wind.

Eventueel kunt u de grond rond de plant “mulchen” : dit is het aanbrengen van een laag isolerend materiaal. Hiervoor kunt u gebruik maken van luchtige, droge materialen als bladeren, stro, hooi, dennentakken, gemalen boomschors, cacaodoppen, houtsnippers. De koude bereikt de wortels dan veel minder. Let
wel op dat deze laag bij langdurige nattigheid niet gaat rotten: hark de mulchlaag bij wat warmer weer “open” zodat de grond en de mulchlaag wat kunnen drogen. Breng eventueel een nieuwe mulchlaag aan.
Bij zeer koud weer kunt u ook de speer/speren beschermen, dit zijn de nieuwe bladeren bovenin: hieromheen kunt u droog materiaal aanbrengen.

De Trachycarpus Wagnerianus in pot heeft wat meer winterbescherming nodig.
Breng deze aan als de plant goed droog is. U kunt de plant voor bescherming voor korte (koude) tijd inpakken met luchtig materiaal, zoals vliesdoek, oude lakens of bijvoorbeeld rietmatten.

Voor eventueel beschermende constructies rond uw palm die op zich zelden nodig zijn voor de Wagnerianus ( wel voor de plant in pot en bij zéér strenge vorst), kunt u e.e.a. op internet vinden. Op de linkpagina van Palmen Uit Rotterdam  vindt u verwijzingen naar diverse forums.

 

 

 

Trachycarpus wagnerianus

 

   Trachycarpus wagnerianus    
    

 

 


 

 

 

Webwinkel   Buiten Palmen

 

 

 

 

Terug naar home

 

Palmen Uit Rotterdam | contact@palmenuitrotterdam.nl